Uutiset / News

 

30.06.2019 Ivaloon saapui Kainuusta uusi riekkopoimuri Hangman´s Black Betty alias ”Ramona”. Mustasilmä on ollut ennenkin myrskynmerkki…

 

 

 

 

 

27.06.2019 Junkmans kennelin ensimmäinen Pohjanpystykorva pentue syntyi 9.5.2019. Yhdistelmään Kaikenriistan Parooni – Ahmarakan Morgam syntyi 2 urosta ja 2 narttua, joista yksi uros jää kennelin Pellon toimipisteeseen. Myös setteririntamalla tapahtuu…

 

 

 

24.04.2019 Junkman´s Kennelin uusi tulokas Ahmarakan vaski ”Luna” saapui taloon ja nyt sitten vain syksyä kohti… sinne on vielä pitkä matka 🙂

 

 

 

 

 

12.03.2019 Junkman´s kennelin toimintaan uusia koiria ja henkilöitä! Velipoika Miikka astuu toimintaan matkaan ja hänen Pohjanpystykorva narttunsa Ahmarakan Morgam astutettiin uroksella Kaikenriistan Parooni ja tämä toivottavasti onnistuva yhdeistelmä tulee olemaan Junkman´s kennelin ensimmäinen Pystykorvapentue. Tästä yhdistelmäsätä lisää ”Tulevat astutukset” sivulla.  Miikka asustaa Pellossa ja on pitkään toiminut pystykorvien parissa ja yhteistyö riistaverisien lintukoirien parissa tulee olemaan mielenkiintoista!!! Myös Ivalon toimipisteeseen on tulossa uusi asukas kun Inariin Ahmarakan kenneliin syntyi n. viikko sitten Pohjanpystykorvapentue, josta yksi narttupentu muuttaa meille. Elämme jännittäviä aikoja 🙂

 

12.03.2019 Junkman´s kennelin yksi kasvatti Junkman´s Demi on astutettu Uroksella Pictan Geronimo ja ultarauksen mukaan Sodankylään Heikki Aikion Riekkokummun kenneliin oilisi pentuja syntymässä. Sieltä varaamaan uutta jahtikaveria!!!

 

 

 

 

 

25.11.2018 Näyttäs nämä päivitykset tapahtuvan reilun vuoden välein, josta voi osaksi syyttää facebookkia. Siellähän ne koira- ja muut metsästysasiat nykyään puidaan. Meillä on sen verran muutoksia perhe-elämässä tapahtunut, että muutimme Saariselältä tänne Ivaloon, josta löytyi sopiva koti. Koirakalustoon kuuluu tällä hetkellä lyhkärit Dana ja Caro ja jos kaikki menee suunilleenkaan putkeen, niin keväällä on taas tarhassa uutta verta. No… sitä sitten lisää jos niin käy.

 

20170716_11155428.07.2017 Junkman´s kennel muutti uusille metsästysmaille, kun koko perhe keräsimme kamat kasaan ja muutimme 1.6. tänne Ylä Lappiin Inarin kuntaan. Tarkemmin Saariselälle, jossa meitä ympäröi hienot avotunturit, sekä hienot hakkaamattomat metsät. Useamman vuoden on tämä unelma elänyt ja nyt se sitten päätettiin toteuttaa ja eikä ole ainakaan vielä kaduttanut. Pääsiäisenä vahvuuteen tuli uusi koiruus Tornion suunnalta, kun Mettäjuntin kenneliin syntyi toinen gordonipentue ja sieltä meille sitten kotiutui narttu Mettäjuntin HC-Lecter. Reilu vuosi sitten Junkman´s kenneliin saatiin pitkästä aikaa englanninsetteripentue (pentue-E) yhteistyössä Villen ja Satun kanssa. Valitettavasti tässä pentueessa ilmeni OCD olkanivelluuston häiriötä, sekä kaikilla pojilla ei kivekset laskeneet. Tällaisessa tilanteessa aina harmitus on valtava, mutta totuushan on, että tällä meidän suomessa vallitsevalla 0,00000% sukusiitos systeemillä emme voi tietää mitä mistäkin yhdistelmästä todellisuudessa tulee. Hienoja koiria ja varmasti pienistä ongelmista huolimatta loistavia metsästyskoiria kaikki.

 

Dean serti27.03.2017 Niina Kataja ja Junkman´s Dean kävivät tyhjentämässä pöydän Lahden KV näyttelyissä!!!! Deanille hienosti NUO ERI SA PU1 SERT CACIB VSP

 

 

 

Weikko noutaa27.02.2017 Niina ja Weikko (Junkman´s Dean) jatkoivat vakuuttavasti kauden loppuun koerintamalla. 3 starttia ja 3 NUO2 tulosta!! 100% HIENOA TYÖTÄ!!!!!!!!!

 

 

 

 

31.01.2017 Junkman´s Dean ja omistaja Niina Kataja nappasivat hienosti heti ensimmäisellä koekäynnillä NUO2 tuloksen!!!!!

 

 

31.12.2016 Mennyt vuosi oli Junkmansseilla näyttelyitä, vähän kokeita ja metsästelyä. Omalla kohdalla syksy meni isyysloman parissa ja siksi ehkä normaalia vähemmän metsästystä. Esim ruotsin tuntureille ei ehitty riekkojahtiin tänä syksynä, mutta eiköhän sekin korjata ensi syksynä. Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille, joilta olemme saaneet paljon uutisia koirarintamalta!! Toivokaamme riistarikasta uutta vuotta 2017!!!!!!

 

 

16.11.2016 Eilen oli meidän kennelin yksi surullisimmista päivistä, kun jouduimme sillä ikävimmällä tavalla luopumaan meidän vahvuuden nuorimmasta koirasta Bellasta. Bella oli päivän aikana päässyt murtautumaan tarhasta varaston puolelle ja syönyt ensin ison määrän koiran kuivamuonaa ja päälle käsittämättömästä syystä latkinut lattialle kaadettuaan talomaalia. Kun tulimme kotiin, oli Bella jo heikossa kunnossa ja eläinlääkäri totesi että maalin myrkytys oli käynistynyt ja siihen vielä mahalaukunkiertymä, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Illalla jouduimme lopettamaan Junkman´s Dooriksen 1,5 vuoden iässä.

 

 

08.11.2016 Moona muutti uuteen kotiin Ivalon tunturimaisemiin, missä se jatkaa ”toivottavasti” hyviä lintutöitä Niskalan perheessä.

 

06.11.2016 Syksyn jahdit sujuivat lähes viime syksyn tahtiin. Nuorisokenttä ei oikein askelta pidentänyt siihen todelliseen lintukoira titteliin, mutta onneksi talossa asustaa kaksi toimivaa koiraa, niin päästiin oikeasti metsällekkin. Aina ei mene niin kuin kuvittelee ja suunnittelee, vaan välillä pitää näköjään tehdä töitäkin 🙂 Muuten Junkmanssit maailmalla ovat edenneet mukavasti ja on mukava saada iloisia uutisia kasvattien omistajilta.

 

 

21.05.2016 Junkmansseja ja Mettäjunttia on käynyt tänä keväävä missikisoissa, ja on jopa joitain tapauksia kehuttu??? Junkman´s Dean JUN-T, Junkman´s Dalton JUN-H, Junkman´s Devil JUN-H, Junkman´s Caro AVO-H, Junkman´s Chili AVO-T, Junkman´s Ceri AVO-EH ja Mettäjuntin NB-Björgen JUN-EH.

 

 

19.04.2016 Norjan Altassa järjestettiin taas joka vuotinen iso kevätkoe, jonne osallistui n. 200 koiraa. Myös Junkmanssin tallista lähdettiin taas katseleen norjan touhua ja oikein neljän koiran voimin. Junkman´s Dolly 11kk oli myös tutustumassa Jussin kanssa ja vaikka hienoja lintutöitä oli alla jo viime syksyltä, ei odotukset olleet korkealla koska haku ei ollut vielä sillä tasolla mitä norjassa nuo-luokka jo vaatii. Junkman´s Ceri 2,5 v. oli myös mukana elämänsä toista kertaa tunturissa ja vasta toisena päivänä haku aukesi sille tasolle että olisi ollut jotain mahdollisuuksia linnuille. Junkman´s Chili 2,5 v. oli jo viime vuonna mukana kisoissa ja haku oli heti sen mukaista. Haku oli kaksi päivää koko ajan ykkösen tasoa, mutta vain kerran löytyi linnut, jotka jäivät tuulen väärälle puolelle ja näin hyödyntymättä. Junkman´s Caro 2,5 v. oli minulla narun päässä ja myös Caron hakua oli mukava katsella. Vauhti ja laajuus riitti tuomareiden mukaan reilusti ykköseen, mutta kun joka ikinen luovi piti käydä isäntää moikkaamassa otti paritoverit aina etumaaston ja näin hävittiin aivan turhan monesti linnut. Ekana starttipäivänä viimeisessä erässä Carolla oli riekko seisonnassa n. 2 metrin päässä, eikä pysynyt, vaan otti siivet alle ennen kuin ehdittiin paikalle. Caro kunnioitti hienosti lintua ja oli rauhallisesti pikallaan ilman käskyä, ja tuomari suorastaan ylisti Caron rauhallisuutta. Siitä kun mentiin vähän matkaa otti Caro seisonnan, nosti TODELLA räväkästi, mutta riekko oli juossut n. 20 metriä alta pois. Riekko ilmassa pekottaen, ja koira rauhallisesti paikallaan. Starttari laukaistiin ja tästä kuitenkin saatiin sen verran lintutyötä aikaan, että lopputulos oli AVO3 palkinto. Taas oli hieno reissu, hienossa seurassa ja koirat saivat oikeudenmukaisia tuomioita. Taas, niin kuin viimekin vuonna saatiin kaikki tuomareilta kehuja koirien hallittavuudesta. Jos esim. ekaa starttipäivää miettii minun ryhmässä, niin koiria starttasi 10, joista 4 avoimenluokan koiraa lensi pihalle oma-aloitteisesta nostosta, sekä peräänmenosta. 1 seisoi, mutta nostosta sitten reilusti perään. Nuortenluokan koiria palkittiin 3 x nuo1 ja 1 x nuo2, joilla kaikilla oli pitkät peräänmenot. Mutta maassa maan tavalla 🙂 Ensi vuonna uudestaan ja nyt kun Moonakin on alkanut näyttään lintukoiran elkeitä, on mielenkiintoinen katsoa millä kalustolla talli starttaa 🙂

 

 

Moona riekoilla28.03.2016 Pääsiäinen vierähti Ruotsin tuntureilla ja mukana riekkoja kiusaamassa oli nuoriso Moona ja Bella. Bella vielä hämmästeli riekkoja, mutta Mettäjuntin NB Björgen ”alias” Moona 1v ja 1kk näytti hienoja lintukoiran elkeitä. Kahden päivän aikana 9 hienoa seisontaa ja hakukin oli jo sellaista, että viitsi mainita. Taas kerran todistettiin se, ettei hyvä sukuista ja lahjakasta koiraa tarvitse kouluttaa tai hieroa liikoja. Jos se on verissä, sieltä se tulee automaattisesti. Hieno kampe!!!!!

 

 

Bertan pojat28.03.2016 Junkman´s kennelin kolmas Englanninsetteri pentue yhdistelmästä Junkman´s Bertta / Östkysten´s V Franco syntyi 07.03. Viisi urospentua. Kaikki pennut ovat terveitä ja yksi poika ois vielä kotia vaille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conan ja fasut28.02.2016 Junkman´s Conan ja omistaja Jarmo Altonen olivat tehneet hienon fasaanijahdin ja Conan oli ollut erittäin hyvä!!!!! Jarmo on tehnyt hienoa työtä Conanin kanssa ja nyt sitä hedelmää nautitaan Tampereen suunnalla 🙂 Aika rientää… katsoin just että aikalailla tasan vuosi sitten oltiin onnistuneella astutusmatkalla Raaseporissa ja sehän tarkoittaa sitä että kohta Junkman´s D-pentue täyttää vuoden. Tänään saatiin surullisia uutisia, kun Norjasta Suomen jalostusurokseksi vuonna 2008 tuotu Storvikens Lelo oli tullut taipaleensa päähän. Ville ja Satu olivat kyllä osanneet asiaan jo valmistautua, mutta aina on ikävä juttu luopua koirasta, ”voimia”. Lelo oli hieno koira ja valitettavasti vain yksi pentue sen alta saatiin, muuten kaikki muut astutukset jäivät tyhjiksi. No… koiran ikä on valitettavan lyhyt ja nyt sitten Lelo tavallaan teki tilaa uudelle pentueelle mikä syntyy n. viikon päästä.

 

 

Bertta ja Franco – kopio03.02.2016 Pentueuutisiin saatiin vahvistusta sen verran, että Junkman´s Bertta oli ultrassa todettu kantavaksi!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.12.2016. Vuosi 2015 oli taas toiminnan vuosi kun saatiin kenneliin uusi D-pentue ja sitä kautta uusia ystäviä ja hienoja koiraihmisiä. Uutisia saatiin sekä hyviä että huonoja, mikä tietysti on aika normaalia tässä lajissa. Tosin enempi tuli onnistumisia ja ilonhetkiä kun esim. Norjan reissulla Junkman´s Bertta nousi hienosti voittajaluokkaan sekä Junkman´s Chaplin (Jaska) palkittiin NUO2 tuloksella. Kummatkin, sekä C-, että D-pentueen koirat menivät eteen päin hienosti. C-pentueen koirat olivat jo tietysti siinä iässä että toimintaa piti jo tullakin ja oli ilo kuulla hienoista lintutöistä ja osan pääsin henk.kohtaisesti toteamaankin. Juuri sellaisia lintupoimureita niin kuin tavoitteeksi oli asetettu. Myös terveystuloset lonkista, kyynäristä ja silmistä olivat puhtaat ja se oli hieno juttu!!! Vaikkei D-pentueen koirista mitään hurjia vielä odotettu, sielläkin jo päästiin riistan makuun ja tyytyväisten omistajien palautteet oli mukavaa kuultavaa. Myös setteririntamalla tapahtui, kun Junkman´s Saana ja Junkman´s Maura (samasta pentueesta) astutettiin onnistuneesti ja saatiin uusia setterin alkuja metsästys käyttöön. Ja sitten vielä omista asukeista, Dana palautui syksyksi hyvin huhtikuussa syntyneen pentueen tuomasta rasituksesta ja sen kanssa metsästely oli kyllä todellista nautintoa. Myös Caro jatkoi siitä mihin edellis syksynä ja keväänä jäätiin, hienoja lintutöitä ja paljon oma-alotteisia tiedotuksia, mikä lämmitti isäntää. Joskus pistin tavoitteeksi sen että talossa olisi kaksi pelittävää koiraa, niin viime syksynä siihen pisteeseen tavoitteeseen kyllä päästiin. Moona ja Bella olivat kumpikin nuoria vielä, eikä odotuksia ollut paljoa, mutta välillä kun iltalenkillä hökellyksen sekaan sattui muutamia vahinkoja ja merkkejä lintukoirasta se antoi uskoa tulevaan 🙂 Vuodelle 2016 on tulossa setteri pentue (toivottavasti) kun Junkman´s Bertta astutetaan tuossa tammikuun toisella viikonlopulla. Pentue tehdään kennelimme nimiin ja siitä lisäinfoa tuolta ”Tulevat astutukset” sivulta. Kaikille rauhallista ja riistarikasta vuotta 2016!!!!!

 

28.10.2015. Näiden kaikkien iloisten Junkman´s uutisten vastapainoksi saatiin sitten se ei niin iloinen uutinen, kun C-pentueen yhdellä uroksella  todettiin epäilys epilepsiakohtauksesta. Se on todella harvinainen sairaus tässä rodussa, mutta TODELLA tärkeä kaikkien tiedostaa ja seurata tarkoin esim. C-pentueen sisarten tilannetta. Toivotaan kovasti, että tästä selvittäisiin säikähdyksellä koska 1/10 on vielä aika pieni riski ja kun tämän sairauden tilaa tässä rodussa ei ole rehellisesti pystytty kartoittamaan vielä tarkkaan, voi laukaiseva tekijä olla mikä vain. Vaikka tämä on vielä hieman epäselvä ongelma, on epilepsia kuitenkin periytyvä sairaus ja että se säilyisi pienenä ongelmana, kuuluu meidän kaikkien olla rehellisiä tämän asian kanssa. Olen jo sopinut koiran omistajan kanssa, ettei sitä koskaan tulla käyttämään jalostukseen, ja kaikki joiden asiasta pitää tietää ovat tiedon saaneet. Muistutukseksi vielä se että kaikki muut C-pentueen koirat ovat terveitä, ja jos ei mitään niissä ilmene, ne myös pysyvät terveidenkirjoissa, eikä niitä ole automaattisesti suljettu mistään jalostuksesta. Meillähän on Danasta kasvamassa myös D-pentue 6kk ja niiden seuraaminen on myös tärkeää!!! Kahden vuoden päästä tiedetään niidenkin tilanteesta paljon enemmän, ja saadaan tärkeää tietoa.

 

 

11218844_421716811362438_5934884538322859194_n28.10.2015 Junkman´s D-pentueen koirat täyttivät juuri 6kk ja on kyllä ollut mukava kuulla kuinka koirat kehittyvät pikku hiljaa ja tietysti eri tahtiin. Toiset tapailevat seisontoja ja toiset on jo niin pitkällä että osalle on jo tiputettu lintuja. Ensi syksyhän on sitten se näiden oikea syksy, mutta eiköhän keväthangilla vielä ehditään viilailla riekoilla. Junkman´s Castro oli niin kuin epäiltiinkin menestynyt kivasti Seinäjoen KV-näyttelyissä saaden ERI, Vara-sert, vara-cacib ja PU2. Eilen sitten Moona (Mettäjuntin NB-Björgen) vilautteli seisojan elkeitä kun otti kaksi hienoa seisontaa, jo lähteneen linnun hajulle. Hakua ei vielä ole oikein mainitsemisen vertaakaan, mutta koko ajan eteen päin 🙂 Kuvassa: Junkman´s Diana (Ica) 6kk. riekoilla 🙂

 

 

Saana ja pennut27.10.2015 Junkman´s settereiden pentukopassa tapahtuu taas!!! Eilen syntyi yhdistelmästä Junkman´s Saana – Hangman´s Bounty Hunter, 3 narttua ja 3 urosta. Tiedustelut Kennel Onnenjama / Janne Hurskainen +358408645424

 

 

Maura ja pennut19.10.2015 Eilen syntyi yhdistelmästä Junkman´s Maura – Sett Patrol´s Blackeye Jack, 5 narttua 2 uros pentua. Tiedustelut Kari Uusitalo +358414327602.

 

 

 

 

Castro16.10.2015 Syksyn jahdit on menneet mukavasti. Dana on tietysti ollut yhtä varma kuin aina ja Caro aloitti tänä syksynä todella vahvasti tiedottamisen. Oma-aloitteisia tiedotuksia paljon, jopa monta kertaa tilanteessa ja rauhallista viemistä linnulle. Itse olen tykästynyt tähän tyyliin ”hehtaariseisoja” esim. Caro kun tulee linnun hajulle se heti ottaa seisonnan ja lähtee seuraavaksi tiedottaan sitä isännälle. Sitten kun tullaan pelipaikoille se lähtee vaanimaan linnulle vieden ampujaa tilanteeseen. Piikkaa eli ei mutta näissä meidän metsissä toimii hyvin. Junkman´s Carela ”Armi” kävi vierailulla ja päivän päätteeksi Jonttu tiputti koppelon loistavaan litutyöhön. Myös Junkman´s Ceri ”Malla” kävi näytillä ja hienoon lintutyöhön myös pudotus. Kyllä tämä C-pentue on vain ollut niin hyvä ettei voi kun ihmetellä. kaksi vuotiaat koirat takoo lintutöitä ja ovat aivan idiootti varmoja ja rauhallisia linnuilla. Moona ja Bella ovat vielä aivan pentuvaiheessa, eikä heidän syksystä varmaan jää paljon kerrottavaa seuraaville sukupolville. Kuvassa komistus Junkman´s Castro, jonka lonkkakuvat ja kyynärät hienosti AA ja 00. Omistaja: Erja Bäckman.

LillaJunkman´s D-pentueessa mennään kovalla vauhdilla eteen päin ja osalle vasta 5kk ikäiselle pennulle on jo päästy tiputtaan lintuja. Hienoa työtä koiran omistajilta ja nämä meidän tallin koirat ovat suunniteltu metsästykseen ja se on se ehdottomasti tärkein juttu!!!! Kuvassa Junkman´s Dolly ”Lilla, omistaja: Jussi Juntti.

 

 

 

 

 

 

 

 

lilla28.08.2015 Perinteinen riekonpyynti aloitettiin ruotsissa, ja tänä vuonna ei entiseen malliin sitten menty. Koirat lämpimistä kelistä huolimatta hakivat hyvin, mutta riekkokanta oli suorastaan romahtanut. Kahden pyyntipäivän aikana nähtiin 8 riekkoa, ja se on todella vähän. No… toivotaan että tulevat vuodet ovat parempia, ja kanta lähtee kasvuun. Hyviä uutisia saatiin kennelliitosta, kun Junkman´s Caron lonkat olivat AA ja kyynärät 00. Myös Juntin Jussi pisti hienoa postia, kun kertoi ampuneen kyyhkyn, ja vaikeissa olosuhteissa oli Junkman´s Dolly (Lilla) 4kk noutanut oikeaoppisesti tuulta käyttäen kyyhkyn ja luovuttanut sen istuen isännälleen 🙂

 

 

 

24.08.205 Viime viikonloppuna astutettiin kasvattimme Junkman´s Saana uroksella Hangman´s Bounty Hunter. Tästä mielenkiintoisesta yhdistelmästä varattavissa pentuja Kennel Onnenjama, Janne Hurskainen 0408645424.

 

 

Bertta ja sorsat21.08.2015 Sorsanpyynnillä syksy avattu, ja Caron eka reissu sorsajärvelle onnistui oikein hyvin. Neljä sorsaa saatiin, ja kaikki Caro nouti ja toi isännälleen. Kuvia ei jahdista saatu otetuksi kun puhelin tilttasi, mutta Ville ja Berta taas olivat juoksua odotellessa myös käyneet jahdissa ja siitä löytyy otos. Bertta jatkaa toimintaa siitä, mihin keväthangilla jäi 🙂

 

 

 

 

 

 

 

11825238_1662555167312399_4446113697518212951_n18.08.2015 Kesä meni ns. huomaamatta hienoja helteitä odottaen. Mutta eipäs tuo nyt niin harmita, koska sehän tietää sitä että kohta alkaa tositoimet. Koirat saivat kyllä tänä kesänä pitää oikean kesäloman, kun allekirjoittanut suunnitteli paljon, ja toteutti vähän. Vähän noutoreeniä, mutta muuten meni kyllä aikalailla luomukoulutuksen puolelle. Mutta on joskus ennenkin tullut todettua sekin, että jos ei ole menty isoin askelin eteen päin, niin ei ole sitten tullut pilattuakaan yhtään koiraa .) Heikki ja Jaska (Junkman´s Chaplin) ovat jatkaneet tehokkaasti, ja Jaskalla on jo nuortenluokan lisäksi Avoimenluokan vesityöt suoritettuna täysin pistein 🙂 Pitää nyt vain muistaa lähettää Junkman´s kennelin kilpailuliivi postissa, niin maine kiirii 😀 Ps. Kuvassa Jaska.

 

 

06.07.2015 Tänään tuli kennellittosta lausunto Junkman´s Chaplin (Jaska) Lonkat AA ja kyynärät 00 Hienoa!! Myös valmistautuminen Niestaan on mallillaan, kun Jaska oli hoitanut nuortenluokan vesityön täysin 15 pistein. Hyvä Jaska ja Heikki!!!

 

 

24.06.2015 Junkman´s D-pentue on pikku hiljaa kotiutun uusiin kotiin, ja kuulostaa siltä että kaikki on mennyt hyvin. Meille jäi kenneliimme tästä pentueesta narttu Junkman´s Dooris (Bella). Bellan kaverina ja Danan tissien tyhjentäjänä on vielä heinäkuun puoleen väliin yksi narttu, ja kun omistajien kesälomat pärähtää käyntiin niin Junkman´s Diana siirtyy Enontekiön riekkomaille. Kaikki pennut löysivät tosi hyvät ja aktiiviset kodit, ja taas lähdetään uusiin seikkailuihin uusien ystävien kanssa.

 

 

Cindy12.5.2015 Junkman´s Cindy kuvattu tuloksin Lonkat BB, kyynärät 00 ja terveet silmät.

 

 

 

 

 

IMG_275911.05.2015. D-pentue kasvaa kovaa kyytiä. Kaikilla on silmät auki, ja mennään jo kovasti jalkojen varassa pitkin pentuhuonetta. Kahden viikon aikana ne tuplasivat reilusti painonsa, ja kaikki näyttäisivät olevan ok! Emä kasvaa myös kohta jo liiankin vauhdilla. Hyvä ruoka ja neste tekee tehtävänsä 🙂

 

 

 

Dana ja dpennut27.04.2015 Eilen klo. 17.00 aloitti Dana aikamoisen urakan, kun se synnytti 12 tuntia Junkman´s kennelin D-pentuetta. Kaikki meni hyvin, ja päivänvalon näki 4 narttua ja 5 urosta. Tasainen pentue, jotka kaikki melkein täysruskeita, vain rinnassa valkeat laikut. Pennuille on löytynyt kodit, ja taas paljon uusia tuttavuuksia lajin parista. Edessä on mielenkiintoiset ajat, kun näitä koiruuksia lähdetään viemään eteen päin 🙂 Tästähän jää kenneliimme taas kasvatti, ja sehän tarkoittaa, että ensi syksynä tietää mitä tehdään 🙂 metsää ja vielä lisää metsää…

 

 

23.04.2015 Junkman´s Bertta tullaan astuttamaan kesällä 2015, Ruotsalaisella uroksella Östkysten´s V Franco. Astutuksesta enempi ”Tulevat astutukset” sivulla.

 

vilkko ja bertilJUNKMAN´S BERTTA Alta 17.-19.4.2015 AVO2, AVO1 🙂 🙂 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

jaskapalkittuJUNKMAN´S CHAPLIN 17.42015 NUO2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

heikki ja ville20.04.2015 Kevään odotettu reissu Norjaan Altan kevätkokeisiin käytiin, ja hienojen kelien/maisemien lisäksi nähtiin huippusuorituksia Junkmansseilta. Ekana aamuna starttasi nuortenluokassa lyhkärit Junkman´s Caro, Junkman´s Chili, ja Junkman´s Chaplin. Sekä avoluokassa Englanninsetteri Junkman´s Bertta. Ekana starttipäivänä löytyi hyvin lintuja, ja heti aamun eka startissa Junkman´s Chaplin teki hienon lintutyön, johon ei valitettavasti ehditty antaa nostoa, ja kun iltapäivän erissä ei enää Chaplinin haku auennut tarpeeksi, päätti tuomari kokeen Chaplinin osalta siihen, ja tuloksena HIENO nuortenluokan 2 palkinto. Samassa ryhmässä kilpaili avoluokassa Ville ja Bertta, ja Bertta tapansa mukaan näytti sellaista hakua että myrskynmerkit olivat ilmassa. Aivan loppu päivästä kun jo melkein saavuttiin autoille, otti Bertta viimeisessä erässä seisonnan, ja kun ei siihenkään saatu nostoa paritoverin ryöstettyä ja nostettua linnut, palkittiin myös Bertta HIENOLLA avoimenluokan 2 palkinnolla. Illalla oli mökillä tunnelmat katossa, ja seuraavaan aamuun kaiveltiin lähtökuoppia. Toisena starttipäivänä ei lintuja löytynyt paljoakaan, eikä tuloksilla juhlittu. Caro ja Chili hakivat kaksi päivää hienosti, ja tuomarien kritiikin mukaan kumpikin hakivat koko ajan ykkösluokan hakua. Valitettavasti ei lintutöitä päästy esittämään osaksi huonon lintu määrän takia, ja osaksi hyvästä hausta huolimatta hävittiin lintu paritoverille. Niinpä Lyhkärien osalta oli kevätkokeet ohi, ja autot pakattua suunnattiin kohti kotia, kuitenkin hieno nuo2 tulos mukana. Kovin pommi oli kuitenkin tulossa, kun sunnuntain viimeiseen koepäivään starttasi vielä Englanninsetteri Junkman´s Bertta ja Ville. Perjantain avo2 tulos taskussa oli selvänä tavoitteena avo1 palkinto, ja illan myöhäisillä tunnilla Ville jo kasvattajaa varoitteli että nyt olisi koira siinä kunnossa että luokan vaihto on lähellä. Kun me aloimme olla jo kotipihassa, soi puhelin, ja niinhän sinä kävi että Bertta oli tehnyt hienon täydellisen lintutyön ja kun haku oli hurjaa, saavutti Ville ja Junkman´s Bertta Avoimenluokan 1. palkinnon!!!!!! HIENO SUORITUS!!!!!

 

 

Dana ja Moona

07.04.2015 Viime lauantaina tuli sitten kenneliin uusi alokas, kun Juntin Jussilta tuli sovitun vaihtokaupan kautta Gordoninsetteri pentu Mettäjuntin NB-Björgen (Moona). Dana, jolla vatsa kasvaa kovaa vauhtia ja Caro ottivat Moonan vastaan niin kuin täysipäisen koiran kuuluukin 🙂

 

 

 

Dana ja Manne mainos25.3.2015 Tänään käytiin Danan kanssa ultrassa, ja hyvältä näytti 🙂 melko varmaan seitsemän näkyi jo nyt, ja eläinlääkärin arviointi oli että enempi olisi luvassa. Huhtikuun lopussa pitäisi sitten alkaa tapahtua 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björgen18.03.2015 Nyt käytiin sitten katsomassa Juntin Jussin luona Gordoninsetteri pentuetta, joista valikoitui meidän vahvuuteen rauhallinen narttupentu ”Mettäjuntin NB-Björgen”.  Parin viikon kuluttua uuteen kotiin saapuva pentu on yhdistelmästä: Loukasahon Barbara – Krabbenesmyras Carbon. Loukasahon Barbara ”Santsa” on palkittu metsäkokeessa AVO1 tuloksella ja Carbon on nuori lahjakkuus, joka on palkittu tunturikokeessa NUO1 ja NUO2 tuloksella.

 

 

 

 

 

caro hangella14.03.2015 Taas käytiin Villen Diegon ja Caron kanssa joka vuosinen kevätpyynti aloittamassa Ruotsin puolella, ja kelit ilmaltaan, ja kannoltaan oli hienot. Koirat saivat juosta kantavilla hangilla ja riekkoja löytyi hyvin. Muutama saatiin pataan asti, ja ei nyt aivan toivotulla tyylillä kun muuten niin hienot lintutyöt päättyi pariin paukkunoutoon 🙁 No… oma ajatushan on se ettei koiraa saa pitää riistalta piilossa, eikä koira saa metsästämällä pilalle mennä, niinpä tästä jatketaan vain metsästämällä ja katsotaan mihin mennään. Parin viikon päästä on ultra, ja silloin selviää onko Danan ja Mannen kohtaaminen ollut pelkkää hauskanpitoa 🙂 Pääsiäisen aikoihin tulee taloon uusi tulokas, ja jos Danasta tulee vähintään kaksi narttua, jää sitä yksi taloon, joka tietää sitten sitä ettei ole ajankulun kanssa ongelmia 🙂 Mutta pistetäänpä uudesta tulokkaasta lisä infoa sitten kun saapuu uuteen kotiin.

 

20150228_14550201.03.2015 Astutusreissu tehty Raaseporiin, ja heti alkuun iso, iso kiitos isäntäväelle avusta ja mukavasta vastaanotosta. Dana sai olla Mannen tykönä keskiviikosta lauantaihin, ja se on  aina mukava kun koirat saa tutustua rauhassa. Reissu oli siinä mielessä onnistunut, koska Manne astui Danan kahdesti ja olivat pitkään kiinni kummallakin kertaa. No… kuukauden päästä ultra näyttää miten kävi. Samalla reissulla nähtiin Manne tositoimissa, ja hyvältä näytti. Manne oli juuri sellainen uros mitä olin ajatellutkin. Luonteeltaan TÄYDELLINEN, ja haku metsässä todella hyvin yhteyttä pitävää, ja pelloilla haku aukesi, niin kuin pitääkin. Kaksi hienoa lintutyötä, joissa varmat seisonnat, ja toisesta hyvä nosto ja rauhallisesti ammuttaessa, nouto hieno suoritus. Se mikä oli parasta oli Manne lähestulkoon juuri samanlainen kuin Dana, ja itse olen henk.kohtaisesti sitä mieltä että parempi yhdistelmässä mahdollisimman samanlaiset koirat, kuin että alkaisi paikkaamaan toisella toisen puutteita. Nyt jännityksellä odotellaan kuinka käy. Pentuja on varattu mukavasti, mutta kokemuksesta voin sanoa, että varauslista muuttuu jopa vielä luovutuspäivänä. Siksipä ottakaa rohkeasti yhteyttä Jukka 0445375628 tai jukka.koivumaa(@)gmail.com

 

 

Manne lumessa20.02.2015 Dana on tiputtanut nyt viikon verran, ja ensi viikolla lähdetään Helsinkiin astutusreissuun. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, ja joskus huhtikuun lopussa saadaan uusia Junkmansseja riistakantojen kurissa pitoon 🙂 Kuvassa sulhaspoika Manne vauhdissa.

 

 

 

Kopio-thaimaata_manea_ja_largea_mettoa_ronjaa_389-225x300[1]05.02.2015 Junkman´s kenneliin tulee kevään 2015 aikana myös toinen pentue, kun Englanninsetteri Junkman´s Ronja tullaan astuttamaan. Uroskyselyä on pistetty postiin, ja näyttäisi siltä että erittäin vahva sulhasehdokas on löytynyt, ja siitä tarkempaa tietoa, kun saadaan vahvistus Ruotsin maalta. Ronja näytti jo nuorena äidiltään perityn sitkeän ja riistaintoisen metsästyskoiranvietin, ja tästä yhdistelmästä tulee olemaan myös mielenkiintoinen pentue tiedossa, jos sinne asti päästään.

 

 

 

01.11.2014 Syksy alkaa olla paketissa ainakin kotikentällä. Vielähän toki lintupuolella fasaani ja riekkojahdit jatkuu, mutta omalta osalta siirrytään pikku hiljaa jo sisäruokintaan. Mennyt syksy oli hieno, paljon positiivisia uutisia Junkman´s C- pentueen osalta ja myös setteririntamalta kuului hyvää esim. Junkman´s Saanan pentueen kehityksestä lintukoiriksi. Täytyy nyt kuitenkin palata vielä tuohon C-pentueen syksyyn, joka oli enempi kuin osasi odottaa. Kun Leppäsen Heikin kanssa alettiin pohtimaan yhdistelmää Dana / Uri todettiin, että on niin paljon koirissa samoja vinkeitä esim. linnunkäsittelyssä, että ainakin jonkinmoinen arvaus tai epäilys tulevasta pentueesta olisi. No… ne epäilyt eivät pahasti heittäneet, varhaiskypsyys, riistainto ja varsinkin rauhallisuus lintutöissä näkyi pentueen koirissa. Tiettävästi nyt pentuuen kymmenestä koirasta viidelle on jo tiputettu lintuja hienoihin lintutöihin yhden vuoden iässä. Tässä nyt ei ole ollut mikään kilpailu kyseessä, eikä tämä toinen viiden koiran porukka oli myöhästynyt mistään. Ensi syksy on se tärkeä syksy, ja silloinhan nämä vasta ovat kunnolla kehittyneet joka suhteessa. Myös tämä meidän kotona asustava Caro on ollut isännän mieleen, ja näyttänyt olevansa ja tulevansa emänsä kaltainen lintukoira!!

 

 

Caro ja riekko – kopio-00127.10.2014 Vierailu Ruotsin tuntureilla oli suorastaan hämmentävä 🙂 Mukana oli ohjaajineen Junkman´s Caro, Junkman´s Chili, Junkman´s Carela, Junkman´s Chaplin ja pentueen isä Uri. Carela oli eka kertaa tunturissa, ja heti ekasta riekosta täydellinen lintutyö, ja sama jatkui toisella riekolla. Kaikki koirat tekivät hienoja lintutöitä, ja kaikille tiputtettiin riekkoja. Tämä nuoriso on just täyttänyt 1v ja 1kk. Eikä kolmen päivän aikana nähty yhtään oma aloitteista nostoa, perään menoa, paukkunoutoa tai kuumenemista riistalla. Chaplin ja Chili olivat jo tiedottaneet muutaman kerran, ja se mikä parasta näillä kaikilla koirilla metsästettiin jo aivan täysin riistaa reppuun loppu reissusta. Samalla kun me jallitimme riekkoja, oli Junkman´s Cindy käynyt Ilmajoen pelloilla, ja muutaman varman lintutyön jälkeen oli Hannu tiputtanut kaksi fasaania hienoihin lintutöihin. Ei voi kun todeta, että uskomattomia kamppeita nämä juniorit 🙂

 

 

Caro ja Ville – kopio08.09,2014 Junkman´s Caro 1v on tänä syksynä näyttänyt hienoja merkkejä, ja jatkanut siitä mihin loppu keväästä ja kesällä jäätiin. Hienoa hakua, ja tuulen käyttöä. Nyt kun sitten jahtikausi saatiin viimein käyntiin kaiken muun kiireen jälkeen, alkoi Caro tosi toimiin. Paljon hienoja seisontoja, ja se mikä lämmitti eniten ne oli metsässä ja metsäkanalinnuille. En väheksy yhtään muita lintu lajeja, mutta kun täällä metsien keskellä asustaa, niin hyvä että ollaan iskussa omalla kotikentällä. Kun muutaman reissun jälkeen olin todennut että Caro on valmis ensimmäisiin tiputuksiin, kävi se legendaarinen, isäntä ei osu lintuun, vaikka koira niitä tarjoilee toinen toisensa perään. No… siinä vaiheessa oli jo pyydettävä tulivoimaa lisää 🙂 ja kun Villen piti lepuuttaa Diegoa, sieltä saatiin sopivasti apuvoimia. Viime viikolla alkoi jo usko loppua kun Caro seisoi riekot jänkälle ja siitä niin helpon tuntoisesta paikasta pummi. Työ kuitenkin palkitaan, ja eilen sitten hienon teeri tilanteen hukattua, viimein onnisti. Caro haki myötätuuleen, ja 150 metrissä otti tiukan seisonnan. Kun päästiin koiran luo potkaisi sen edestä täysi koppelo lentoon, jonka Ville tiputti. Koira paikallaan, nouto luvan saatuaan juokseva koppelo kiinni ja luovutus istuen isännälle. Hymy oli herkässä… tai no remakka nauru taisi olla se oikea termi tässä kohtaan. Tärkeä pudotus nuorelle koiralle, ja ehkä yksi hienoimmista tilanteista mitä on nuorelle koiralle saatu. Tästä on hyvä jatkaa!!!

 

 

1964922_1484863645081553_6062029340442957518_nPipa06.09.2014 Syksyn aikana on tullut hienoja kuvia kasvateista, jotka ovat ottaneet jo hienoja seisontoja. Osa jo alle vuotiaana ja osalle on jo tiputettukin lintuja. Pentuetta suunnitellessa, asetettiin tavoitteeksi luontainen vahva seisonta ja hyvä haku. Näyttäisi siltä että suunta on oikeaan 🙂 1. kuvassa isä Uri ja poika Jaska (junkman´s Chapli), ja kuva 2. Pipa (Junkman´s Chili).

 

 

 

 

 

 

 

junkkari29.09.2014 Junkkari viikonloppu takana, ja hieno reissu oli. Seitsemästä ilmoitetusta koirasta viisi pääsi mukaan, kun Malla (Junkman´s Ceri) joutui jäämään juoksun takia pois, ja Jaska (Junkma´n´s Chaplin) loukkasi itsensä repien hieman mahaa, ja näin jäi myös Jaskalta Junkkari väliin. Kaikki viisi osallistui lauantain ulkomuotokatselmukseen, ja oltiin vähän liian nuoria (1v.) vielä sinne. Tuomarit toivoivat kokoa kaikkiin lisää, ja sitähän varmaan saadaan kun vielä vuosi kasvetaan. Kaer kokeessa oltiin myös vielä ehkä liian nuoria, ja vaikka hyvää hakua esitettiin kaikki, oli se vielä hieman pysähtelevää myyrien tms. hajuille. Osalla tuli tyhjiä seisontoja ja väliinjättöjä jne. Caro ylätti isäntänsä täysin kun se noutotestejä tehtäessä pelästyi ampumista, ja osoitti omalla vuorollaan paukkupelkoa niin, että tuomari ilmoitti päivän olevan valmis kahden erän jälkeen. No… ei tässä auta muu kuin alkaa totuttelemaan laukauksille. Vaikka nyt tulosrytinät jäi rytisemättä, oli mahtava nähdä viisi kasvattia Junkkarissa, ja toivotaan että jatkossakin nähdään Junkmansseja kokeissa. (jäi vähän hampaan koloon 🙂 Samalla reissulla tavattiin Manne, joka tulee olemaan seuraavan pentueemme isä. Hieno koira oli ja todella hieno luonne!!!

 

 

25.08.2014 Junkkari 2014 lähestyy, ja nyt on lähdössä hienosti 7 koiraa kisaan mukaan. Junkman´s C-pentueen koirat ovat hienosti osallistuneet myös vesityökokeisiin, ja tulosta on tullut.

Junkman´s Chaplin  12 pist.

Junkman´s Conan  12 pist.

Junkman´s Cindy  9 pist.

Junkman´s Caro  9 pist.

Junkman´s Ceri  9 pist.

Junkman´s Carela  9 pist.

Junkman´s Chili  9 pist.

 

 

Manne08.08.2014 Danan seuraavaan astutukseen helmikuussa 2015 on valittu uros. Se on FALCK DU NID AUX NOBELS (Manne). Mannesta kuvia ja muuta enemmän sivulla ”Tulevat astutukset”.

 

 

 

 

03.08.2014 Nyt on kelit olleet jo aivan siedettävät koiran juoksutukseen, ja niimpä aamusin on käyty pieniä lenkkiä Danan ja Caron kanssa. Lintuja ei ole löydetty, mutta siitä ei voi syyttää koirien hakuintoa, jota on paikoin jo kohta liiaksi. Tänä aamuna kun tulimme lenkiltä, ja koirat ryntäsi suoraan järveen, lähti rannasta lokinpoika, joka ei osannut vielä lentää. No… kumpikin koira pisti tietysti lokin perään, ja saavuttihan ne sen. Dana kiersi lokkia ja yritti saada kulmaa mistä ottaa otteen, mutta lokki antoi niin ärhäkästi nokkaa, ettei tuntunut onnistuvan. Caro tuli sieltä kuulusasta takavasemmalta, ja nappasi tiukasti lokin selkäpuolelta suuhunsa. Lokki huusi rumasti, ja siitähän Caro ei ollut moksiskaan, vaan tuli lokki suussa minun eteen ja istuen luovutti elävän ja ehjän lokin 🙂 No… koirat istumaan paikalleen ja päästin lokin takasi veteen. Se lähti uimaan selälle päin ja siinä kohtaa saatiin sitten oikein hyvä paikka reenata koirien hermoja. Koirat pysyi paikallaan, ja tulivat käskystä tarhaan, ja lokki jatkoi matkaa järvelle. Tämä oli toinen kerta kun Caro toi minulle ehjän ja elossa olevan linnun käteen. Tykkään sen luonteesta TODELLA paljon!!!  Myös Junkman´s Chili (Pipa) oli käynyt Kiimingin näyttelyissä, ja hieno EH tuloshan sieltä oli tullut! Hyvä Team Marjeta!!!!

 

 

10514750_829540177056929_2540383140325188329_n14.07.2014 Junkman´s Carela (Armi) oli piipahtanut Oulu KV näyttelyissä, ja oli hienosti arvosteltu EH tuloksella!!!!

Ville keräsi kesäpäivillä kiekkoradalta pokaalin ja kehut, ja vielä Bertta kruunasi viikonlopun suorittimalla noutotestin. Alta ja kevät kutsuu 🙂

 

 

10313729_722281284482178_2741430648064750853_n11.06.2014 Viikonloppuna järjestettiin Junkma´s ja Pyrytynturi kenneleiden kesken pentuetapaaminen. Paikalle saapui 13 koiraa, ja Jouko oli järjestänyt ohjelmaa, siihen malliin ettei turhaan tultu. Vesa Jurvelin piti luennon koiran fyysisestä kunnosta, Tokoreniä, Noutoreeniä, Ylituomari Kalevi Yrttiahon luento kokeista ja tietysti saunomista ja tärkeää mielipiteiden vaihtoa koirien omistajien kesken. Hieno viikonloppu hienojen koirien ja hienojen omistajien kanssa, KIITOS KAIKILLE!!!!!

 

 

29.05.2014 Kennelimme koiravahvuus pieneni, kun Olga muutti uuteen kotiin Tampereelle. Caro heitti eilen talviturkin, ja nouto on saatu hyvälle mallille maalla. Jopa istuen luovutus alkaa pikku hiljaa käyttämään. Caron haku on myös mukavaa katseltavaa, se menee hurjaa kiitolaukkaa koko ajan ja laajuutta alkaa olemaan jo kohta tarpeeksi 🙂

 

 

Malla ja räksy04.05.2014 Kevät etenee kovaa vauhtia, ja kohta alkaa olla aika kun ei enää viitsi koiria maastoon irti laskea.Olen käynyt lähes joka päivä lenkillä Caron kanssa, ja se on jatkanut hienoja otteita lintujen kanssa. Varmoja seisontoja, ja niin räväköitä nostoja ettei ole ennen nähty. Kuvassa Junkman´s Ceri (Malla) ottaa oma-alotteisia reenejä pihalla västäräkkien kanssa 🙂 Niin kuin Mallan kuvasta näkee, ja on myös muista pentueen koirista ja kuvista nähnyt, on jalostus suunnitelma ulkomuodollisesti onnistunut. Jalkavia menevän näköisiä koiria, ja vaikka korkeuttaa löytyy, niin silti ei missään nimessä massaa ole liikaa!

 

Inside The Beloved Comedy Duo’s Bitter Split And How They Finally Reunited

Back in January, we posted a blog that highlighted how LED retrofits can easily change the look and feel of a warehouse or manufacturing facility, not to mention your monthly utility bill. The local TV later showed pictures of white people 24000 lumen led high bay lights 200w in Soweto having fun like never before in the local Taverns, clubs, B&Bs and ordinary well built homes and ramshackle shacks called ’Mkhukhus.’ On the 22 of May 2010, new friendships were developed and old perceptions were shed off.lithonia led high bay light fixtures

UFO 240 watt industrial high bay led light fixtures lights are considered as an ideal option because they produce that much amount of lights that are neither too dull nor too harsh for our eyes and being an owner of a warehouse, it is our responsibility to maintain a healthy and friendly environment so that the worker’s cab work easily.

If at al they are aware thatAfrican culture is under foreign domination, they seem to think that it ought to remain so-with minor adjustments;or 150w round ufo led high bay lights they may perceive a need for a restorative cultural enterprise but fail to see its implications literary criticism.

Besides these preliminary mapping out of the topography of African literature(s) in the African languages, there were other more detailed investigations of the complex relationships between literary generic forms by other members of the New African Movement, two of which were written within the academic context: Benedict Vilakazi’s doctoral dissertation ’The Oral High Bay Led Lighting and Written Literature in Nguni (1946), A. C. Jordan’s (1906-1968) Towards an African Literature: The Emergence of Literary Form in Xhosa (1973, originally appeared as a series of essays in the 1950s in the journal Africa South ), and Mazisi Kunene’s (1930- ) master’s thesis An Analytical Survey of Zulu Poetry: Both Traditional and Modern (n. d., probably 1959).

France was led in exile by the arrogant and selfish Charles de Gaulle and liberated by the combined forces of the Allies in 1944 and the French led high bay light manufacturer Fourth Republic became a permanent member of the Security Council of the United Nations and founding member of NATO after the war.

1

 

Kommentointi ei käytössä.